بازدید 3773

اجرای طرح «سفیران سلامت» در مدارس و دانشگاه‌ها

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت،خانواده ومدارس وزارت بهداشت ودرمان با اشاره به پایش دانش آموزان در ابعاد جسمی و روحی، از اجرای طرح «سفیران سلامت» در سطح مدارس و دانشگاه های کشور خبر داد.
کد خبر: ۶۱۶۸۳۴
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۴ 22 August 2016
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت،خانواده ومدارس وزارت بهداشت ودرمان با اشاره به پایش دانش آموزان در ابعاد جسمی و روحی، از اجرای طرح «سفیران سلامت» در سطح مدارس و دانشگاه های کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمداسماعیل مطلق در نشست با اصحاب رسانه استان گیلان که عصر دوشنبه در هتل معین شهرستان فومن برگزار شد، اظهار کرد: وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی بسته های خدمتی برای گروه های مختلف سنی ارائه کرده است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه وزارت بهداشت و درمان در حوزه فرهنگ سازی برای تسهیل، ترویج و سلامت ازدواج در حوزه مدارس و دانشگاه ها چه برنامه هایی دارد، افزود: آنچه که در حوزه آموزش و پرورش و مدارس مورد توجه وزارت بهداشت و درمان بوده پایش دانش آموزان از نظر سلامت است.

آموزش بیش از یک میلیون دانش آموزان در قالب طرح «سفیران سلامت» طی سال جاری

 مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت و درمان با اشاره به اینکه این پایش در ابعاد مختلف سلامت از جسمی، روحی، آمادگی ذهنی، بینایی و شنوایی انجام می شود، گفت: بعداز بررسی های انجام شده پرونده الکترونیکی برای افراد تشکیل می شود.

وی  با بیان اینکه این پایش در مقطع اول متوسطه نیز اجرایی شده است، خاطرنشان کرد: یکی دیگر از برنامه های وزارت بهداشت و درمان و آموزش و پرورش اجرای طرح «سفیران سلامت» بوده که سال گذشته به صورت پایلوت اجرایی شده ولی امسال بصورت فراگیر انجام می شود.

مطلق با بیان اینکه در این طرح علاوه بر سلامت دانش آموزان به سلامت خانواده های آنها نیز توجه می شود، تصریح کرد: دانش آموزان بعد از آموزش موارد بهداشتی و فرهنگ سازی های لازم در ابعاد مختلف بهداشت و درمان، این موارد را همانند یک سفیر به خانواده های خود انتقال می دهند.

وی به آموزش ۵۰۰ هزار دانش آموز در خصوص این طرح در سال گذشته اشاره کرد و ادامه داد: پیش بینی  شده که در سال تحصیلی جدید بیش از یک میلیون دانش آموز تحت پوشش این طرح قرار گیرند.

به گفته این مسئول تلاش می شود تا با استفاده از کارشناسان بهداشتی مستقر در آموزش و پرورش و حوزه بهداشت و درمان مشاوره و آموزش های لازم در خصوص بلوغ در مقاطع اول و دوم متوسطه دخترانه نیز ارائه شده که امسال تصمیم گرفته شده تا در مدارس پسرانه نیز اجرایی شود.

آموزش های قبل و بعداز ازدواج به دانشجویان

وی با بیان اینکه طرح «سفیران سلامت» در سطح دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی نیز اجرایی می شود، اظهار کرد: از مهرماه امسال کمپین ازدواج در دانشگاه ها، حوزه های علمیه و سربازخانه ها به منظور آموزش نقش ازدواج در سطح سلامت خانواده، امید به زندگی و کاهش بیماری های روانی، اجتماعی و اعتیاد برگزار می شود.

مطلق در ادامه به کتاب های تدوین شده در خصوص آموزش های اولیه ازدواج نیز اشاره کرد و افزود: وزارت بهداشت و درمان تلاش می کند در سطح دانش آموزان به بعد سلامت و آمادگی جسمانی، روحی و روانی و در بعد دانشجویان به مشاوره ها و آموزش های قبل و بعداز ازدواج بپردازد.

کاهش مرگ و میر نوزادان به ۹.۵ نفر در یک هزار تولد زنده

وی با بیان اینکه یکی از دغدغه ها و سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در خصوص جمعیت توجه به مادران و کودکان و کاهش مرگ و میر در این بخش است، گفت: در سال ۶۱ مرگ در میان نوزادان ۱۴۵ نفر به ازای یک هزار تولد زنده بود.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت و درمان با اشاره به مرگ ۳۴ هزار کودک زیرپنج سال در سال ۶۱ براثر بیماری اسهال، تأکید کرد: براساس آمار ارائه شده در سال گذشته ۱۵۱ کودک براثر بیماری های عفونی جان خود را از دست داده اند.

وی خاطرنشان کرد: آمار مرگ و میر نوزادان در سال گذشته نیز ۹.۵ نوزاد در یک هزار تولد زنده بوده که این نوزادان به دلیل مشکل  وزنی و در سن زیر ۳۸ هفتگی فوت کرده اند.

مطلق ادامه داد: خوشبختانه با اقدامات انجام شده در حوزه بهداشت مادران و نوزادان شاهد این بوده ایم که از پیش بینی های سازمان بهداشت جهانی نیز جلوتر و سال به سال شاهد کاهش بیشتر مرگ و میر نوزادان هستیم.

درمان دو هزار زوج نابارور با همکاری بنیاد برکت

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت و درمان با اشاره به اینکه حوزه بهداشت و درمان در خصوص درمان ناباروری زوج ها برنامه ریزی و سیاست هایی دارد، خاطرنشان کرد: تلاش شده در این حوزه به دلیل گران بودن درمان برای زوج ها از همه ظرفیت ها به ویژه خیران استفاده شود.

وی به همکاری و تعامل بنیاد برکت در این زمینه با وزارت بهداشت و درمان نیز اشاره و تصریح کرد: خوشبختانه تاکنون دو هزار زوج نابارور توسط این بنیاد مراحل درمان را طی کرده و صاحب فرزند شده اند.

به گفته این مسئول وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی با آموزش و آگاه سازی عموم جامعه در مورد شیوه زندگی و عوامل و خطرات ناباروری  و افزایش مراکز درمان دولتی در این زمینه گام های بسیار خوبی برداشته است.

تور تابستان ۱۴۰۳
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# انتخابات ریاست جمهوری # مسعود پزشکیان # سعید جلیلی # دور دوم انتخابات